Sprawozdanie styczeń 2023

Utworzono dnia 31.01.2023

Styczniowy spacer po Laboratorium Przyszłości naszej szkoły tym razem będzie troszkę krótszy. Po wytężonej pracy w I semestrze każdy czekał na wytęsknione ferie zimowe, które jak wszyscy zgodnie przyznają minęły zbyt szybko. W tym miesiącu uczniowie klasy VI w ramach realizacji zajęć z bloku "Zdrowe żywienie ", korzystając ze sprzętu kuchennego przygotowała pyszne koktajle owocowe. Młodzi adepci kl. II zaprezentowali w krótkim filmiku swoje umiejętności recytatorskie, wykorzystując twórczość Jana Brzechwy. Okazało się, że występ przed obiektywem kamery, tak jak przed widownią również może budzić tremę. Artyści z klasy III pod czujnym okiem wychowawczyni oddali się w wir pracy nad przygotowaniem lampionów i ozdób z wykorzystaniem drukarki 3D. W styczniu także mieliśmy okazję do obejrzenia fotorelacji z intensywnych przygotowań naszych szkolnych pasjonatów tenisa stołowego do turniejów na arenie wojewódzkiej, bo jak mówi sprawdzona maksyma trenerska "Tylko solidny trening jest przepustką do sukcesu". U naszych przedszkolaków już w środku zimy potrafi się zazielenić, a to za sprawą przygotowanych przez nich babeczek szpinakowych. Kończymy już styczniowy spacer po naszym szkolnym Laboratorium Przyszłości. Przyjemnie było patrzeć jak nasi uczniowie rozwijają swoje pasje i talenty, a przy tym ile im i nam również daje to satysfakcji i pomysłów do organizowania następnych zajęć.

31.01.2023

Utworzono dnia 15.10.2024, 21:11