Sprawozdanie październik 2022

Utworzono dnia 31.10.2022

Październikowy spacer po Laboratorium Przyszłości w Szkole Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza z Oddziałami Przedszkolnymi w Goździe W październiku nasza Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza z Oddziałami Przedszkolnymi w Goździe wzbogaciła się o nowe doświadczenia z realizacji licznych przedsięwzięć zrealizowanych dzięki zasobom pochodzących z projektu "Laboratoria Przyszłości " : 10.10.2022 r.- kl. VII uczestniczyła w zajęciach w ramach doradztwa zawodowego, a kl. V poznawała wyposażenie naszej pracowni powstałej w ramach projektu "Laboratoria Przyszłości ". 11.10.2022 r. - uczniowie kl. VI wykorzystując drukarkę 3D, poznawali style architektoniczne. 18.10.2022 r. - uczniowie kl. VI dzięki sprzętowi komputerowemu i zakupionemu w ramach projektu LP pistoletu do kleju na gorąco wykonali fladery informacyjne. 21.10.2022 r. - w naszej szkole odbyły się Gminne Obchody Dnia Edukacji Narodowej, których realizacja i transmisja powstała przy wykorzystaniu sprzętu audiowizualnego z projektu "Laboratoria Przyszłości". Nasi uczniowie obsługujący ten sprzęt mogli poczuć się jak prawdziwi młodzi adepci sztuki dziennikarskiej. 23.10.2022 r. - uczniowie klasy VI dzięki okularom ClassVR, odbyli wirtualną wycieczkę po powierzchni Księżyca oraz Marsa. Okazało się, że lekcja o Układzie Słonecznym może dostarczyć nie tylko wiele ciekawych informacji ale też i niesamowitych przeżyć. 25.10.2022 r. - uczniowie klasy VIII w ramach zajęć z wiedzy o społeczeństwie, przeprowadzili lekcję kulinarną, testując sprzęt kuchenny naszej pracowni. Zaś uczniowie klasy II z pomocą zakupionej maszyny do szycia i rozwijając swoje umiejętności krawieckie, wykonali Eko-torby wg własnego projektu. 26.10.2022 r. - uczniowie klasy II poznali zasoby naszej pracowni i planowali dalszą ścieżkę swojej edukacji, biorąc pod uwagę rozwój swoich talentów i zainteresowań. 28.10.2022 r. - w naszej szkole obchodziliśmy Dzień Spódnicy, z którego powstał profesjonalny fotoreportaż. Do przygotowania materiału wykorzystano: aparat fotograficzny Sony z funkcją nagrywania wideobloga i mikrofonów kierunkowych. Zapraszamy do fotogalerii.

31.10.2022

Utworzono dnia 13.10.2024, 21:51